
Resepi Kek Coklat Karamel
Bahan karamel:
2 sudu besar gula dijadikan karamel
Bahan Puding:
1 cawan susu pekat
1 cawan susu cair
3 biji telur
sedikit esen
* Semua bahan puding di atas dipukul lembut.
Bahan kek:
Bahan A:
1 cawan gula
1 cawan serbuk koko
1 cawan susu pekat
1 cawan susu cair
1 cawan minyak
* Semua bahan di atas dimasak sebentar di atas api.
Bahan B:
11/4 cawan tepung gandum
1 sudu teh soda bikarbonat
1 sudu teh baking powder
* Semua bahan di atas diayak.
Bahan C:
3 biji telur - diblend.
Cara Menyediakan :
1. Masukkan bahan B dan C ke dalam bahan A. Ketepikan.
2. Masukkan bahan puding di dalam karamel. Kukus 20 minit dengan api sederhana.
3. Setelah masak, tuangkan kesemua bahan kek (A+B+C) ke dalam puding yang tela dimasak.
4. Kukus semula 1jam atau sehingga masak.
0 comments:
Post a Comment