Resepi Biskut Raya - Chocolate Cheese Cream

Bahan-bahan:
250 gm cream cheese
50 gm gula kastor/gula halus
80 gm chocolate masakan dicairkan
2 biji telur gred B
1/2 sudu besar chocolate emulco

Cara-cara:
1. Putar cream cheese dan gula sehingga bercream
2. Masukan esen vanilla dan telur dan pukul lagi sehingga rata,ketepikan dua tiga sudu adunan putih utk lorekan
3. Masukan coklat cair dan coklat emulco dalam lebihan adunan tadi, putar sehingga licin dan tak berketul
4 Masukan adunan kedalam piping bag dan picit sehingga penuh kedalam kulit tart
5. Untuk lorekan masukan adunan putih yg diketepikan tadi kedalam piping bag, gunting sedikit hujung nya dan dot2 kan diatas adunan dan lorekan dengan pencungkil gigi
6. Bakar pada suhu 160'C selama 10 minit,sentuh cream dengan jari jika tak melekat maknanya dah masak jika tidak bakar lagi seminit

Tagged:

0 comments:

Post a Comment

Aneka Resepi Raya © 2013 | Powered by Blogger | Blogger Template by DesignCart.org